Сатянанда йога

 

inspirers

Сатянанда йога е система по йога, развита от Свами Сатянанда Сарасвати и неговите последователи и включва практики, извлечени от древни тантрически и ведически източници. Сатянанда йога използва древни класически практики, адаптирани за съвременния човек: асани (физически пози) за балансиране на тялото и ума, пранаяма (дихателни практики) за уравновесяване на енергийните потоци, и медитация за успокояване и фокусиране на ума.
Сатянанда Йога използва практиките на Джнана Йога (пътят на познанието), Бхакти Йога (пътят на сърцето и чувствата), Карма Йога (пътят на служенето), Мантра йога и други видове йога, които помагат на практикуващия да опознае и разбере себе си и света, който го заобикаля.
Сатянанда йога е класическа интегрална йога. За нея е характерно, че разглежда човека като една цялост от тяло, ум, емоции, психика и дух. Има практики за всеки един от тези аспекти, така че човек да се развива интегрално, а не само тялото или само ума.
Системата Сатянанда представя йога по един научен и систематизиран начин, достъпен и разбираем за съвременния човек. Тя ни учи как да живеем хармонично, а за тази цел трябва да  има баланс между главата/ума/, сърцето/чувствата/ и ръцете /действията/.
Осъзнаването е в основата на тази система и практикуващите се насърчават да обърнат внимание на всички аспекти от личността си чрез йога. Промяната е процес, който се случва естествено вследствие на редовна практика с пълно осъзнаване, а не чрез насилване на ума и тялото отвъд допустимите граници.
Сатянанда йога показва път и начин на живот чрез практикуването на интегрална йога, за да се развият човешкият потенциал и съзнание.

Повече информация може да намерите на официалния сайт на Bihar School of Yoga, Индия - www.yogavision.net

 

Bihar School of Yoga

 

„Йога е дисциплина, която може да подобри качеството ви на живот; тя е философия, с която можете да постигнете мир. Ако искате да сте здрави, ако искате да изпитате мир, и да се развивате, направете йога част от вашия живот.”
Свами Сатянанда

 

НОВО - Йога терапия »

Галерия »

Йога за деца »

Аюрведа »

Древна наука за здраве и дълголетие...

Аюрведичен тест »

Направете си аюрведичен тест за определяне на дошите...

Шивананда Йога »

Система от йога практики, включващи асани, пранаяма, релаксация...

Петте аспекта на Йога »

За да бъдем здрави и щастливи...

За кого е полезна Йога »

С Йога може да се занимава всеки ...

Разлика между Йога и спорта »

Разликата между Йога и спорта...

Йога дишане »

Да дишаш, значи да живееш, и няма живот без дишане...

Как да си повишим имунитета »

Стъпалото е своеобразна карта на...

Жизнената енергия »

Човекът е част от организираната и хармонична Вселена...

Правилното хранене »

Съвети и интересни рецепти...

Важно е да знаете »

Препоръки за Йога практиките...

 

 

Компютърни услуги

ОФИС АСИСТ - нашият ИТ помощник