ДВУДНЕВЕН ВЕЧЕРЕН СЕМИНАР -  11 & 12 юни 2012г.

на тема:

Пранa –нашата жизнена сила  &  “Мантра – божествения звук“:

с Йога Ачаря Харилал от Южна Индия

Бургас, х-л Космос от  18.30 ч

 

Прана – нашата жизнена сила” – 11 юни 2012 г.

 Какво е Йога Терапия?

Йога терапията е неразделна част от традицията на Йога. Тя е клон в традиционното йога учение, занимаващ се с приложението на традиционни йога-техники при конкретни проблеми и заболявания. В основата си има за цел да приспособи стандартните упражнения към индивидуалните нужди на практикуващия, което  води до подобряване на състоянието, а в много случаи и до пълното изчезване на конкретни проблеми.

Причината за повечето наши оплаквания или заболявания се крие в дълбоко подтиснати негативни емоции, страхове или болки. Същите се „запечатват” дълбоко във фините слоеве на нашата същност и с времето се проявяват на физическо ниво.

Какво е прана?

Как можем да разпознаем праната и да я използваме. Този семинар представя действието на различните видове прана (жизнената енергия) и концепцията за Пранамая коша (енергийната обвивка нaнашето тяло), която е връзката между тялото и ума. Тук е имунната система. Пранамая  коша на хора, които са болни е в дисбаланс. Ако не се вземе под внимание тази коша, никое психосоматично заболяване не може да се преодолее.

В практическата част на този семинар ще бъде представена техника наречена „Канализиране на праната”. При  системно прилагане на тази практика ще успеете да достигнете дълбока релаксация и да активирате имунната си система. Ще се научите да чуствате праната във вашето тяло и да я канализирате. Тази техника подпомага терапията на всички заболявания.  Много подходяща е и при лечение на автоимунни заболявания, мускулна дистрофия, множествена склероза, рак, артрит и др. Канализирането на прана  оказва много силно влияние върху имунната система и изобщо върху цялото същество.  Всички, които се интересуват от йога, независимо на какво ниво са и всички, които са се сблъскали с някои от посочените по-горе заболявания са добре дошли на този семинар.

  

„Мантра – божествения звук" – 12 юни 2012 г.

 

                                                               "Мантрата дарява вечна Благодат и задвижва творческата сила. Непрекъснато повтаряна, тя събужда съзнанието.”

Свами Шивананда

  

Какво е мантра? Какво е въздействието и върху тялото, ума и душата?

Мантрата е божествен тон, затворен в звукова структура. Всеки звук притежава своя собствена енергия. Всеки звук резонира в нашето тяло и прана в областите със същата честота. Звуците, които имат положително въздействие върху нас, върху цялото ни същество се наричат мантри. Мантритe влияят директно върху нашето тяло, ум и прана с техните вибрации, значение и ритъм. Те ни помагат да имаме контрол и върху нашите емоции.
Ще научите техниката наречена „Мантра релаксация”. По време на практиката се повтаря една лесна, но много силно въздействаща мантра. Тази техника укрепва имунната система, засилва волята и успокоява ума, което ни води към по-добро здраве и чуство за щастие.

 

повече за водещия:

Йога Ачария Харилал-джи е роден през 1970г в традиционно индийско семейство в Южна Индия, щата Керала. Харилал-джи е основател на благотворителната фондация Арша Йога в Индия. Той учи, живее и преподава в Шивананда ашрамите в Керала и Хималаите. По-късно учи в sVYSA –университета за Йога в Индия, където завършва Йога терапия. Освен провеждането на различни курсове и тренинги в Арша йога гурукул и други йога центрове в Индия, от години той провежда семинари и тренинги в  Германия, Чехия и България. Преподава йога и на студентите в медицинския аюрведичен колеж Нангелил в Керала. В България идва за трети път, заедно със съпругата си Мира Каранат - самата тя сертифициран Шивананда йога преподавател, която с отдаденост асистира на съпруга си по време на семинари и обучения.

Повече за Йога Ачария Харилал-джи можете да намерите на страницата на www.arshayoga.org.

  

С предварително записване на:

тел. 0887 703 832;  0886 417 777

e-mail: shanti_ananda@abv.bg

 

 

 

НОВО - Йога терапия »

Галерия »

Йога за деца »

Аюрведа »

Древна наука за здраве и дълголетие...

Аюрведичен тест »

Направете си аюрведичен тест за определяне на дошите...

Шивананда Йога »

Система от йога практики, включващи асани, пранаяма, релаксация...

Петте аспекта на Йога »

За да бъдем здрави и щастливи...

За кого е полезна Йога »

С Йога може да се занимава всеки ...

Разлика между Йога и спорта »

Разликата между Йога и спорта...

Йога дишане »

Да дишаш, значи да живееш, и няма живот без дишане...

Как да си повишим имунитета »

Стъпалото е своеобразна карта на...

Жизнената енергия »

Човекът е част от организираната и хармонична Вселена...

Правилното хранене »

Съвети и интересни рецепти...

Важно е да знаете »

Препоръки за Йога практиките...

 

 

Компютърни услуги

ОФИС АСИСТ - нашият ИТ помощник